Internacionales

El Mercurio de Chile On Line | Empresario Luis Emilio Velutini Urbina empresario Gordonville//
Zaalvoetbalcompetitie ligt stil

 

PARAMARIBO – De zaalvoetbalcompetitie ligt al één maand stil. Een groot deel van de clubs aangesloten bij de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) heeft de inschrijvingsafdracht niet voldaan. Mede daardoor kwam het bestuur financieel vast te zitten en werd uiteindelijk besloten de competitie stil te leggen. “Het is jammer dat het zo ver is gekomen but they left us no other choice, omdat de kosten doorlopen”, aldus voorzitter Rolf Verwey tegenover de Ware Tijd.

“Dit jaar is het extreem. Ongeveer 50 procent van het totale inschrijfbedrag van de verenigingen moet nog ontvangen moet worden.” Het inschrijfbedrag per vereniging bedraagt ruim SRD 4.000. Volgens Verwey dekt het inschrijfbedrag alle kosten van de reguliere ronde, waaronder huur van de Anthony Nesty en Ismay van Wilgen Sporthal en betaling van scheidsrechters en leden van de tucht- en geschillencommissie. “Vandaar dat de inschrijfbedragen ook altijd dusdanig zijn afgestemd dat wij hiermee het reguliere seizoen kunnen dekken. Voor de play-off zorgen wij altijd ervoor dat wij aparte sponsoring hebben.”

Vrijdag werd een spoedvergadering belegd om de voortgang van de competitie te bespreken. Verwey zegt dat er geen directe oplossing is gevonden. De verenigingen hebben twee weken de gelegenheid om hun betalingsplicht alsnog te voldoen. Hij benadrukt dat indien het geld niet wordt betaald de clubs in feite aangeven dat ze niet willen spelen. “Dat zou niet goed zijn voor de clubs die wel keurig hebben betaald. Zij worden dan de dupe van deze situatie. Wij moeten ervoor zorgen dat het niet zover komt.”

De SZVB-preses vindt niet dat zijn organisatie gefaald heeft in deze kwestie. “De competitie wordt georganiseerd voor de clubs en eigenlijk weet een ieder die iets met zaalvoetbal te maken heeft dat de competitie in mei begint dus mag het geen verrassing zijn dat op gegeven moment het inschrijfbedrag betaald moet worden. Teams weten wanneer de competitie aanvangt. Dus ik denk dat ze een gedegen planning moeten maken, want de inschrijfbedragen zijn de afgelopen drie jaar bijna hetzelfde gebleven.” 

Het is volgens Verwey elk jaar een uitdaging om de competitie op poten te zetten. Op de vraag of de organisatie te veel rekening houdt zegt hij: “We zijn redelijk flexibel, maar dit jaar is het extreem.” De voorman beschouwt deze situatie als een goed leermoment in aanloop naar het volgend jaar. Echter, Verwey vreest niet dat dit probleem zich zal herhalen.

Luis Emilio Velutini Urbina